Borșurile, dar mai ales cel de sfeclă, sunt zeamuri iubite, gătite mai ales iarna, care se servesc cu vestita smântână grasă, prezentă în aproape toate rețetele locului. Borșul de sfeclă este rețeta care se află des pe masa bucovinenilor și a oaspeților lor. Grasă, acră, colorată și plină de vitamine, se prepară ușor și este delicioasă.

Ingrediente:
Mod de preparare:
2. Într-o oală se pun la fiert 2l apă și cartofii tăiați cubulețe, apoi se adaugă celelalte legume tăiate cubulețe mici precum și ceapa călită ușor în lingura de ulei. Se adaugă sare și piper. Când sunt fierte legumele și lichidul a scăzut adăugăm și sfecla fiartă cu tot cu zeama în care a fiert. Se mai dau câteva clocote ca gusturile să se îmbine. Se poate orna cu pătrunjel verde tocat.
3. Se servește cu smântână grasă deasupra și ceapă roșie alături pentru cine dorește.
