Romanian Traditional

Papanași cu dulceață

Papanașii prăjiți sunt desertul care în prezent este cel mai des întâlnit prin țară pe la pensiuni, alături de clătite. Papanașii făcuți cu brânză și serviți cu dulceață și smantână sunt prăjiți în ulei și serviți fierbinți, după gust și preferințe.

Ingrediente:

250 gr de brânză dulce de vaci, 1 cană cu făină, 2 ouă, 1 praf de copt, coaja de la o lămâie, un praf de sare, 1-2 căni de ulei, dulceață de fructe, mai acrișoară, după gust.

Mod de preparare:

1. Se amestecă făina cu praful de copt, brânza de vaci, apoi ouăle pe rând, sarea, coaja de lămâie rasă; din toate acestea  se face un aluat care se frământă cu mâna, adăugând încă puțină făină, dacă este necesar ca aluatul să fie legat.

2. Se face un sul de aluat care se taie în bucăți egale, se modelează din acestea bile, apoi se aplatizează bilele și cu degetul se face o gaură în interior, se pun deoparte pe o tavă înfăinată până se termină tot aluatul. Pot fi modelate ca bile, daca este mai ușor.

3. Se prăjesc în baie de ulei încins pe ambele părți într-o cratiță adăncă și îngustă, se pun deoparte la scurs pe șervețele albe. Se servesc cu dulceață, după gustul fiecăruia. În Bucovina se servesc și cu smântâna grasă din belșug deasupra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *