Romanian Traditional

Supa gospodărească

Supa gospodărească sau supa gospodarului este rețeta care adună mai multe legume de sezon, predominant albe, excepție făcând doar morcovii, alcătuind o supă completă, chiar rustică, desigur îmbogățită cu smântână grasă și unt de casă pentru aromă.

Ingrediente:

3 morcovi mari, 3 napi, 2 bucăți de praz, partea albă, 2 cepe albe, ¼ de kg de varză albă, 100 gr de unt, o cană de fasole albă pusă în prealabil la înmuiat (sau deja fiartă dinainte), supă de carne sau apă, 2 căni de smântână grasă și verdeață la alegere, după gust.

Mod de preparare:

1. Se toacă legumele, morcovul, napii, cepele, prazul și varza albă. Se fierbe fasolea albă 30 minute, dacă nu este fiartă dinainte. Zeama ei se folosește la fiertul restului legumelor tocate care se pun la fiert împreună 30 minute. Dacă este deja fiartă fasolea se fierb legumele în apă sau în supă de carne. Se adaugă fasolea la sfârșit, sarea și piperul, după gust.

2. Se adaugă smântâna grasă și untul în supă, la final, se asezonează cu verdeață, după preferință. Se servește fierbinte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *